ANKARA AKYURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI PROGRAMI SARACALAR İLKOKULU'NDA YAPILDI

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI PROGRAMI SARACALAR İLKOKULU'NDA YAPILDI

 

 

         2019-2020 Eğitim Öğretim yılı açılış programı ilçemiz Saracalar İlkokulu'nda yapıldı.       Programa Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Burhan Aycan, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum müdürleri ve velilerimiz katıldı.    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Burhan AYCAN, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ve Akyurt Kaymakamı Osman ALTIN açılış konuşmaları yaptılar.   İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Burhan AYCAN konuşmasında; "Sevgili Öğrenciler, Değerli Meslektaşlarım ve Sayın Veliler;     Türkiye´nin    aydınlık geleceği olan  çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve  ülkemizin geleceği çocuklarımızla, birlikte olmanın farklı  heyecanı ve gururu içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. İnsanın, en değerli varlık,

Sevginin, en hünerli güç,
Bilginin, en yenilmez kuvvet,
Emeğin, en yüce değer,
Eğitimin, en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen bir camiayız.   Sayın Veliler; Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.  Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi, "Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" bilincindeki öğretmen arkadaşlarıma zor, fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.
  Okullar, sadece öğrencilerin hayat standartlarını yükseltecek ve iyi bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz. Aynı zamanda toplum yapılarının, insan ilişkilerinin nasıl olacağını, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının neler olacağını, içinde yaşadığı toplumun maddi ve manevi değerlerini de öğrencilere aktarır ve bunları davranış haline getirir. Siz değerli öğrencilerimiz, bu bilinçle hareket etmelisiniz. Öğretmenlerimiz, bu bilinçle sevgili öğrencilerimizi, Türk milletinin milli, dini, ahlaki, manevi,  insani ve kültürel değerlerini yaşayan koruyan, geliştiren bireyler olarak yetiştirmelidir. Demokrasi, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında çocuklarımız ve gençlerimizde farkındalığının artırılması hepimizin ortak sorumluluğudur. 15 Temmuz da olduğu gibi her türlü hain saldırılar engellenmelidir.   Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede, göğsünü siper ve canlarını feda eden şehitlerimize, ebediyete intikal edenlere ve tüm eğitimcilere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı ve gazilerimize minnet, şükran duyuyor ve şifalar diliyorum.     Burada emeği gecen ve okuma bilincine ulaşan ve ulaştıran, Öğretmen ve Velilerimize, Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve emeği olan herkese Teşekkür ediyorum.  Eksikliklerimizi tamamlayarak, bu başarıyı daha da artırmanın gayretinde olacağız. Bu duygular ile, 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılının; okulumuza, İlçemize, ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını diler, Saygılar sunarım."ifadelerini kullandı. Akyurt Belediye başkanı Sayın Hilal Ayık tarafından okula yeni başlayan öğrencilere ve diğer öğrencilere kitap seti hediye edildi. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve yaptıkları gösterilerin ardından program sona erdi.

09-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-2019

       

Yıldırım Mah.Dr.Neslihan Özenli Cad.No7 Halk Eğitim Binası Kat3 Akyurt/Ankara - 0312 844 18 55

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.