ANKARA AKYURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018 – 2019 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SONU MESAJI

2018 – 2019 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SONU MESAJI

       2018 – 2019 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SONU MESAJI

        17 Eylül 2018 tarihinde başlayan 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının 1. Dönem sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir dönem boyunca göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmalarından dolayı tüm idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum.

               Değerli İdarecilerim ve Öğretmenlerim;

        Ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak yeni nesillerimizin yetişmesinde en büyük güç şüphesiz sizlersiniz. Milli kültürümüzü yaşatmanın en temel yolu eğitimdir. “Eğitim insanı değerli kılan, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Gelişen ve değişen dünyada eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Ülkelerin Gücü İyi Eğitime Sahip Nitelikli İnsan Gücü ile gerçekleşmektedir.”  Bu bilinçle, evlatlarımızı çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen, donanımlı, milli ve manevi değerlerine sahip, sağlam ve güçlü bireyler olarak yetiştirmek için çıktığımız bu yolda özveri ile yoğun çalışarak başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdiniz. Öğrencilerimizin olumlu özelliklerini destekleyerek, kişisel, kültürel, sosyal, akademik alanda gelişmelerine sağladığınız katkıların önemi çok büyüktür. Sizleri yaptığınız tüm güzel çalışmalarınızdan dolayı kutlar, sağlıklı mutlu bir tatil dönemi geçirmenizi dilerim. 

               Sevgili öğrencilerim,

         Karne notlarınız ne olursa olsun bugün almış olduğunuz karneleri başarı ya da başarısızlık göstergesi olarak kabul etmek yerine, güçlü ve zayıf yönlerinizi görme aracı olarak değerlendirmelisiniz. Kendinizi iyi tanıdığınız ve çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı asla yitirmemelisiniz. Karne tatili sürecini, iyi bir dinlenmenin yanı sıra kendinizi yeniden değerlendirmek içinde kullanmalısınız.

               Saygıdeğer Veliler;

         Çocuklara düşük notlar karşısında aşırı tepki göstermekten, tüm sorumluluğu onlara yüklemekten kaçınmalısınız. Çocuklarımızı Karne durumuna göre yargılamak, suçlamak, sorgulamak, cezalandırmak gibi yöntemlerin çocuğun benliğinde olumsuz izler bırakacağı bilinmelidir. Çocuklarımızın özgüvenini zedeleyecek tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Çocuklar yaşadığı başarısızlık karşısında ‘ilgisiz, tembel, başarısız’ gibi sıfatlarla etiketlenmemeli, arkadaş ve akranları ile kıyaslanmamalı, eleştirilip aşağılanmamalıdır.

         Tatil döneminde; çocuklarımızın dinlenmelerine, eğlenmelerine, kitap okumalarına imkân sağlayarak, onları destekleyerek sağlıklı ve mutlu gelişimlerine, okul başarılarına çok büyük katkıda bulunacağımızı unutmayalım.

         Hepinize mutlu ve güzel bir tatil dönemi dilerim.

Yıldırım Mah.Dr.Neslihan Özenli Cad.No7 Halk Eğitim Binası Kat3 Akyurt/Ankara - 0312 844 18 55

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.