ANKARA AKYURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sınav ve Ortaöğretim Yerleştirme Öncesi Müdürler Kurulu Toplantısı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sınav ve Ortaöğretim Yerleştirme Öncesi Müdürler Kurulu Toplantısı

             2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sınav ve Ortaöğretim Yerleştirme Öncesi Müdürler Kurulu Toplantısı

 

              29.05.2018 Salı günü Akyurt Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen Müdürler Kurulu Toplantısı,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Burhan AYCAN başkanlığında okul müdürlerimizin katılımıyla gerçekleşti.

  Aşağıdaki gündem maddeleri toplantıda dile getirilmiştir.

  1- 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı değerlendirildi. 

  2- Kayıt Bölgeleri, Ortaöğretim Kağıt Bölgesi Öğrenci Yerleştirme ve Sınav Konuları değerlendirildi.

      2-3 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak olan, "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları ve İlköğretim/Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı" öncesi okul müdürleri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda sınavda dikkat edilecek hususlar anlatıldı.

      Okul Kayıt bölgeleri ve öğrenci yerleştirmeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. 2-3 Haziran’da sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilendi.

   3- Okul Taşımacılğı, Taşımalı öğrencilerin yemek durumları, okul güvenliği konuları değerlendirildi. 

   4- Sene sonunu yaklaşması dolayısı ile okullarda öncelik ile güvenlik olmak üzere alınması gereken önlemler değerlendirildi. 

    5- Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler değerlendirildi

 - Türlü hikaye, tiyatro ve şiir yarışmalarında katılımın üst düzeye çıkarılmasının yararlı olacağı, il müsabakalarında bu alanda eksiğimizin olduğu söylendi.

 - Kitap okuma yarışmalarının yapıldığı, bu sene de aynı şekilde devam edileceği söylendi.

 - Temizlik ve ağız diş sağlığı çalışmalarının Akyurt Belediyesiyle iş birliği içinde yürütüldüğü söylendi.

 - Okul sporlarında okullardan öğrenci katılımının yeterli düzeyde olmasının okul ve diğer kurum yöneticilerinin de zor duruma düşürmeyeceği, gençlerin sportif çalışmalara katılım oranının artmasının sağlıklı nesiller yetiştirme anlamında yararlı olduğu ifade edildi.

 - Kent konseyi ve çalışmalarının daha verimli yürütülebileceği, alınan kararların faydalı kararlar olduğu söylendi.

 - Hizmetçi eğitim ve Kültürel faaliyetlerde kişisel gelişimi destekleyici faaliyetlerin yürütüleceği, bu konuda görüş ve önerilere açık olunduğu ifade edildi.

 - Öğrenci meclisi faaliyetlerinde istenen verimin alınmadığı, öğrenci meclis başkanlarının daha çok okul içinde faal olmalarının sağlanmasının yararlı olacağı söylendi.

 - Öğrenci devamsızlık sebepleri üzerinde gerekli profesyonel çalışmaların yapılmadığı, geç kalma ve okul terk nedenlerinin araştırılmasının önemine değinerek bu konuda okullarımızın hassas davranması gerektiği söylendi.

 - Tek ders ve sorumluluk sınavlarının süresi içerisinde yapılması gerektiği belirtildi.

 - 3308 Sayılı Kanun, iş yeri belirleme ve öğrenci staj işleri çalışmalarında her türlü zorluğa rağmen kurumlarla diyalog halinde sorunların çözüldüğü ifade edildi.

 - Krize müdahale ekiplerinin okullarda kalması gerektiği, acil müdahale ekipler ve sivil savunmaya dair ekiplerin kurulacak sorunlara yerinde ve zamanında müdahale edilmesinin yararlı olduğu söylendi.

 - Bir sorunla karşılaşıldığında hangi önlem alındı ne yapıldı ve sonuç ne oldu sorularının yanıtının yöneticiler tarafından yanıtlanması gerektiği ifade edildi.

     Toplantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan AYCAN’ın iyi dilek temennileri ile sona erdi.       

 

 

 


12-07-201812-07-2018

 

30-05-2018

30-05-201830-05-2018

Yıldırım Mah.Dr.Neslihan Özenli Cad.No7 Halk Eğitim Binası Kat3 Akyurt/Ankara - 0312 844 18 55

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.