ANKARA AKYURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM SONU TATİL MESAJI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM SONU TATİL MESAJI

                                2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM SONU TATİL MESAJI

          2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem sonunda ilçemizde, 6380 öğrenci  ( Ankara genelinde ise, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem sonunda Ankara’da eğitim görüp karne almaya hak kazanan okul öncesinde 67 bin 927; ilkokulda 313 bin 832; ortaokulda 288 bin 466;  ortaöğretimde 282 bin 225 öğrencimiz toplamda 952 bin 450 öğrencimiz) karne almayı hak etti. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlar geleceğimizin mimarı ve teminatıdır. Değişen dünyaya uyum sağlamak, gençlerimizin en üst seviyede yetişmeleri için uygun eğitim ortamları hazırlamak görevimizdir. Bu nedenle geleceğe hazırlayacağımız çocuklarımızı, içlerinde var olan güç ve yeteneklerini ortaya çıkaran bir eğitim anlayışıyla yetiştirmeliyiz. Burada birçok paydaşın emeği vardır. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimiz, Velilerimiz ve diğer taraflar eğitimin birer parçasıdır.

 

          Geleceğimizin Mimarı Sevgili Öğrenciler,

         Bir eğitim öğretim yılında bir dönemin sonuna geldiniz. Çok çalıştınız, didindiniz, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Sevgili yavrularımız, hepinizi çalışmalarınız ve başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Yorucu bir dönemi geride bıraktınız. Büyük bir heyecanla beklediğiniz ve bir dönem boyunca çalışarak almayı hak ettiğiniz karneleriniz, aslında sadece bu yarıyılda eğitimini aldığınız derslerdeki başarınızın seviyesini gösteriyor. Dolayısıyla karneniz sizin şahsiyetinizin, insani değerlerinizin ya da zekânızın göstergesi değil; sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın belgesidir. Başarılarınızın her alanda ve daim olmasını temenni ediyor, hepinize iyi tatiller diliyor,  dinlenmiş ve huzurlu bir şekilde okulunuza dönmenizi arzu ettiğimizi vurgulamak istiyorum.

Geleceğimizin teminatı sizlersiniz, gelecekte yaşanılabilir yarınlar sizin başarılarınızla, sizin aldığınız eğitimle mümkün olacaktır. Başarının üst sınırı yoktur, ama başarının temel şartı başarıya inanmaktır. Telafisi mümkün olan başarısızlıklar, sizleri üzmesin.

 

           Değerli Veliler,

          Evlatlarınızı çok sevdiğinizi, tüm imkânlarınızı onlar için seferber ettiğinizi ve evlatlarınızın en iyi yerlerde olmasını arzu ettiğinizden eminiz.  Çocuklarını karşılıksız sevebilmek, onların iyi gününde de kötü gününde de yanlarında olabilmek önemli bir erdemdir. Karne notları nasıl olursa olsun çocuklarınızın yanında olmanız, onları anladığınızı gösteren davranışlarda bulunmanız öğrencilerimiz için son derece önemli olacak ve onların yanında olmanız özgüvenlerini arttıracaktır. Onların sizin güveninize ve sevginize ihtiyacı var. Çünkü sizler onların hep arkalarında olduğuna inandıkları, güvenle yaslanabildikleri yıkılmaz duvarlarısınız.

          Çocuklarımızın başarılı olması, sizin onlara göstereceğiniz sevgi, hoşgörü ve anlayışa bağlıdır. Bu nedenle onlara şefkat ve merhamet duygularınızla muamele ederek iletişim kurmaya çalışın ve lütfen çocuğunuzun karnesini değerlendirirken kişiliğini incitmeden duygularınızı aktarınız. Karnelerindeki durumlarının onlara olan duygularınızı etkilemesine izin vermeyiniz. Çocuklarınızın başarılarının sadece karnelerindeki notların yer aldığı bölümden oluşmadığını onların başarısının aynı zamanda davranış ve tutumlarının değerlendirildiği bölümden de oluştuğunu unutmayınız. Karnelerdeki notların yer aldığı bölüm, ‘iyi öğrenci olma yolundaki adımların’, davranış ve tutumlarının değerlendirildiği bölüm de ‘iyi insan olma yolunda atılan adımların’ ulaştığı noktayı gösterir. Evladlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar, iyi ve kâmil birer insan olmasının da önemli olduğunu lütfen unutmayın.

  

              Saygıdeğer Meslektaşlarım,

           Dünyanın en şerefli ve en önemli görevini ifa etmekteyiz. Öğrencilerimizin özgüvenli yetişmeleri, kendilerinden emin olarak yarınlara adımlarını sağlam atabilmeleri ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri bizlerin gayretiyle mümkün olacaktır. Bizlerin de, Öğrencilerimizi dünya ile rekabet edebilecek becerilerle donanmış, problem çözebilen ve üretken, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak  yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz olacaktır.

         Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.

                                                                                                                                            Burhan AYCAN

                                                                                                                                       İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

 

                    

Yıldırım Mah.Dr.Neslihan Özenli Cad.No7 Halk Eğitim Binası Kat3 Akyurt/Ankara - 0312 844 18 55

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.